Nu har vi modtaget mere end 15.000 briller og vi samler stadig.

Næste mål

Der mangler også optikere i Tanzania. Vi arbejder derfor imod, at tage et hold sidsteårsstuderende optikere med derned i november/december 2021. De skal lave synsprøver og udlevere brillerne i samarbejde med vores lokale NGO. For at kunne gennemføre den del af projektet, skal der indsamles en del penge, så alle bidrag modtages med taknemmelighed.

Hvordan indsamles brillerne?

Private og virksomheder har indsamlingskasser stående. Nogle er tilgængelige for offentligheden andre er interne i virksomhederne. Når kassen er fyldt, så aftales den videre transport imod KEA (Optikerskolen) med foreningen.

Hvordan gøres brillerne klar?

Når man skal uddannes til optiker, så skal man også kunne det praktiske håndværk. Ved samarbejdet mellem KEA, så har de studerende nu rigtige briller, som måske både har mødt sand og salt. Eleverne træner således på rigtige briller, som i sidste ende gør dem til dygtigere håndværkere.

Hvordan transporteres brillerne videre?

Tidligere har brillerne været transporteret i en ekstra kuffert, sammen med den person der skulle udlevere. I takt med at mængden er vokset er der nu også mulighed for at søge om bevilling til transport.

Hvordan finder vi den rigtige brille til de nye brugere?

I forbindelse med klargøringen af brillerne, bliver styrke og bygningsfejl registreret i en database. Denne base bruges til at finde frem til den optimale brille, når brugerens behov er klarlagt. Brugernes behov har indtil nu været opmålt hos de lokale (meget få) øjenklinikker, men på sigt ønsker vi at projektet udvikler sig til, at vi kan tage de studerende med til Afrika for at opmåle brugernes behov.

TV2 Lorry

Se et kort indslag om Charlottes arbejde med Bedre Syn til Afrika her. Indslaget er fra september 2020.